فرشهای قابل استفاده در دیوارکوبی و تزئینی
بازار مبلمان و فرش شاکر یکی از برندهای معتبر در صنعت مبلمان و فرش ایران است که با ارائه مجموعهای از محصولات باکیفیت و متنوع، توانسته است رضایت مشتریان را جلب کند. این برند همواره در تلاش است تا بهترین […]
در این مقاله از بازار مبلمان و فرش شاکر ، قرار است درباره فرش آنتی باکتریال و ویژگی های آن صحبت کنیم.
انتخاب فرش آنتی باکتریال یکی از هوشمندترین اقدامات هنگام خرید فرش است. فرش آنتی باکتریال کمک می کند تا حد زیادی بتوانیم کف منزل را همیشه سالم و امن نگه داریم. فرش آنتی باکتریال چیست؟ منظور از آنتی باکتریال بودن یا ضد باکتری بودن فرش چیست؟ محصولات آنتی باکتریال چگونه می توانند از بیماری زایی باکتری ها جلوگیری کنند؟ استفاده از فرش آنتی باکتریال تا چه حد می تواند در برابر ابتلا به بیماری ها مفید واقع شود؟ در ادامه به این پرسش ها پاسخ می دهیم. با شهر فرش شاکر همراه باشید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده از مواد آنتی باکتریال در تولید کالاهای مصرفی انسان ها پررنگ تر شده است. ترکیبات آنتی باکتریال شامل گونه ای از مواد هستند که قابلیت از بین بردن یا کاهش رشد انواع میکروب را دارند. کالاهای آنتی باکتریال، باکتری و آلودگی ها را به خود جذب نمی کنند و به این طریق جلو انتقال و رشد میکروب ها را می گیرند. استفاده از کالاهای آنتی باکتریال در بهبود کیفیت محیط زندگی و سلامت تاثیر فوق العاده ای دارند.
فرش آنتی باکتریال به فرش هایی گفته می شود که قابلیت ضد باکتریالی داشته باشد. کف محیط به واسطه رفت و آمد، همیشه در معرض آلودگی قرار دارد. فرش به دلیل پهن شدن در کف می تواند به بستری برای انباشتگی آلودگی و میکروب تبدیل شود. فرش آنتی باکتریال به علت ویژگی ضد میکروبی که دارد از انباشتگی، رشد و انتقال میکروب ها در محیط جلوگیری می کند. انباشته شدن میکروب ها و باکتری ها در فرش علاوه بر آلودگی سبب ایجاد بوی نامطبوع در فرش می شوند.
فرش های آنتی باکتریال به سبب خواص ضد میکروبی می توانند از بوی بد گرفتن فرش جلوگیری کنند. فرش آنتی باکتریال همچنین با داشتن ویژگی ضد حساسیت برای حفظ سلامتی به خصوص برای خانواده هایی که کودک، سالمند و حیوان خانگی در منزل دارند، کارآمد است. فرش آنتی باکتریال عموما از الیاف اکریلیک تولید می شود یا طی فرآیندی خاصیت ضد باکتریایی پیدا می کند که در ادامه، شرح داده شده است.
فرآیند تولید فرش آنتی باکتریال به دو روش متفاوت می تواند صورت بگیرد. روش اول بافت فرش با الیاف آنتی باکتریال است و روش دوم استفاده از مواد نانو با قابلیت آنتی باکتریال است. فرش های آنتی باکتریال تولید شده در دو حالت متفاوت می توانند ویژگی های متمایزی از یکدیگر داشته باشند. در ادامه مطلب روش تولید هر یک را به صورت جداگانه شرح می دهیم.
الیاف اکریلیک که در دسته بهترین و مرغوب ترین الیاف فرش ماشینی قرار دارند. علاوه بر خاصیت آنتی استاتیک یا همان ضد الکتریسیته ساکن و خاصیت آنتی آلرژن یا ضد حساسیت در طی مراحل آهار به واسطه مواد مخصوص و حرارت، قابلیت آنتی باکتریال نیز پیدا می کنند. آنتی باکتریال شدن فرش به افزایش طول عمر فرش کمک بسزایی می کند.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله انواع نخ فرش ماشینی و تأثیر آن در ماندگاری فرش را مطالعه کنید.
روش دوم آنتی باکتریال کردن فرش و کالاهای دیگر، استفاده از مواد نانو که خاصیت آنتی باکتریالی دارند است. مواد نانو در دسته ابداعات جدید بشر هستند که طی فرایند نانو تکنولوژی تولید می شوند. نانو، ذرات ریز شیمیایی هستند که با پوشاندن سطح محصول سبب ایجاد خاصیت هایی چون ضد باکتری، ضدآب،ضد لکه شدن، ضد ضربه و … در کالا می شوند. مواد نانو، توانسته است تحولاتی کارآمد در صنایع مختلف ایجاد کند. در تولید فرش آنتی باکتریال با مواد نانو، مواد شیمیایی روی سطح فرش اسپری شده و پس از جذب به صورت لایه ای محافظ سطح فرش را پوشش می دهد.
بکارگیری مواد آنتی باکتریال در فرش به هر دو روش ذکر شده مزایای متفاوتی را به فرش می دهد، از این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فرش های نانو هیچ گونه عیبی ندارند. تنها چیزی که شاید بتوان آن را عیب نامید، قیمت بالاتر آنهاست.دلیل آن هم این است که در تولید این فرش ها از نانو استفاده می شود و در نتیجه قیمت تمام شده این فرش ها نسبت به سایر فرش ها بیشتر است. همچنین برخی از فرش های آنتی باکتریال ممکن است نسبت به فرش های معمولی نرمی و لطافت کمتری داشته باشند.
فرش آنتی باکتریال به جهت آغشته شدن به مواد آنتی باکتریال، ساده تر لکه گیری و تمیز شده و نیاز به شست شوی مکرر ندارد. در صورت نیاز به شستشوی فرش آنتی باکتریال این نکته را در نظر بگیرید که با شست شوی مداوم فرش خاصیت آنتی باکتریال آن کاهش می یابد. بنابراین جهت ماندگاری بیشتر از شامپوی فرش مخصوص یا شامپو بچه استفاده کرده و پس از آن کف حاصل از مواد شوینده را از سطح فرش جمع آوری کنید.
استفاده از فرش های آنتی باکتریال در محیطهایی که نیاز به حفظ بهداشت دارند، مانند بیمارستانها، آشپزخانهها، محیطهای آموزشی و… بسیار مفید است. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از فرش ماشینی آنتی باکتریال تنها یکی از راههای حفظ بهداشت و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عفونی است و موارد دیگری نیز وجود دارند که باید رعایت شوند. امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را کرئه باشید.
نظرات کاربران